Rok akademicki 2020/2021
SEMESTR ZIMOWY
Studia stacjonarne
Wykłady
Kierunek | Przedmiot | Dzień | Godzina | Prowadzący |
TŻiŻCz | Biochemia żywności (tryb zdalny, MS Teams; daty poszczególnych wykładów zgodnie z harmonogramem zajęć) | Pn Czw | 800-1030 1430-1615 | Prof. dr hab. Małgorzata Darewicz |
GSK | Chemia (tryb zdalny, MS Teams; daty poszczególnych wykładów zgodnie z harmonogramem zajęć) | Wt Śr Czw | 1015-1200 1100-1245 800-930 | Prof. dr hab. Piotr Minkiewicz |
BPŻ | Biochemia żywności (tryb zdalny, MS Teams; daty poszczególnych wykładów zgodnie z harmonogramem zajęć) | Pn Wt Śr Czw | 1845-2100 1515-1745 1700-1915 1745-2000 | Prof. dr hab. Anna Iwaniak |
TŻiŻCz | Żywność specjalnego przeznaczenia (tryb zdalny, MS Teams; daty poszczególnych wykładów zgodnie z harmonogramem zajęć) | Czw | 1145-1400 | Dr inż. Iwona Szerszunowicz Dr inż. Damir Mogut |
TT | Współczesne trendy w żywieniu (————) | – | – | Dr inż. Iwona Szerszunowicz |
Studia niestacjonarne
Wykłady
Kierunek | Przedmiot | Dzień | Godzina | Prowadzący |
TŻiŻCz, II-stopień | Wybrane zagadnienia z enzymologii (————) | – | – | Prof. dr hab. inż. Anna Iwaniak |
TŻiŻCz, I-stopień | Biochemia żywności (tryb zdalny, MS Teams; daty poszczególnych wykładów zgodnie z harmonogramem zjazdów) | Pt Nd | 1700-2000 1700-2000 | Prof. dr hab. inż. Anna Iwaniak |
SEMESTR LETNI 2020/2021
Studia stacjonarne
Wykłady
Kierunek | Przedmiot | Dzień | Godzina | Koordynator/Prowadzący |
GSK | Biochemia żywności (tryb zdalny, MS Teams; daty poszczególnych wykładów zgodnie z harmonogramem zajęć) | Pn Śr | 945-1230 1545-1830 | Prof. dr hab. Małgorzata Darewicz |
FE | Enzymology and bioinformatics (tryb zdalny, MS Teams; daty poszczególnych wykładów zgodnie z harmonogramem zajęć) | Wt Wt Wt Śr Czw Pt Pt | 900-1130 (AI) 915-1100 (AI) 830-1100 (PM) 900-1045 (PM) 1415-1600 (MD) 945-1030 (MD) 1315-1500 (MD) | Prof. dr hab. Małgorzata Darewicz (MD) Prof. dr hab. Anna Iwaniak (AI) Prof. dr hab. Piotr Minkiewicz (PM) |
B | Enzyme technology and bioinformatics (tryb zdalny, MS Teams; daty poszczególnych wykładów zgodnie z harmonogramem zajęć) | Pn Wt Śr Czw | 1345-1430 (MD) 1600-1745 (MD) 1400-1630 (AI; PM) 1400-1545 (MD) 1015-1200 (AI; PM) | Prof. dr hab. Małgorzata Darewicz (MD) Prof. dr hab. Anna Iwaniak (AI) Prof. dr hab. Piotr Minkiewicz (PM) |
TŻiŻCz | Chemia organiczna (tryb zdalny, MS Teams; daty poszczególnych wykładów zgodnie z harmonogramem zajęć) | Wt/Cz Śr Śr | 800-930 1130-1300 1315-1445 | Prof. dr hab. Piotr Minkiewicz |
TŻiŻCz, II-stopień | Wybrane zagadnienia z enzymologii (tryb zdalny, MS Teams; daty poszczególnych wykładów zgodnie z harmonogramem zajęć) | Pn/Wt/Cz Śr | 1600-1830 945-1215 | Prof. dr hab. Anna Iwaniak |
TŻiCZł, II-stopień | Biologiczne podstawy produkcji żywności i żywienia (tryb zdalny, MS Teams; daty poszczególnych wykładów zgodnie z harmonogramem zajęć) | Pn | 945-1115 | Dr inż. Justyna Borawska-Dziadkiewicz |
GSK | Żywność specjalnego przeznaczenia (tryb zdalny, MS Teams; daty poszczególnych wykładów zgodnie z harmonogramem zajęć) | Wt | 900-1130 | Dr inż. Iwona Szerszunowicz Dr inż. Damir Mogut |
WM | Elective courses: Adequacy, safety and oversight of the food supply; Food and nutrition, related diseases; Food, nutrition, physical activity and the prevention of cancer. (s. , bl. ) | Prof. dr hab. Anna Iwaniak Prof. dr hab. Piotr Minkiewicz |
Seminaria
Przedmiot | Dzień | Godzina | Prowadzący |
Doctoral Seminar (tryb zdalny, MS Teams; daty poszczególnych wykładów zgodnie z harmonogramem zajęć) | Pt | 900-1115 | Prof. dr hab. Anna Iwaniak |
Studia niestacjonarne
Wykłady
Kierunek | Przedmiot | Dzień | Godzina | Prowadzący |
TŻiŻCzł, I-stopień | Chemia organiczna (tryb zdalny, MS Teams; daty poszczególnych wykładów zgodnie z harmonogramem zajęć) | So Nd | 1315-1445 945-1115 | Prof. dr hab. Piotr Minkiewicz |
TŻiŻCzł | Biologiczne podstawy produkcji żywności i żywienia (tryb zdalny, MS Teams; daty poszczególnych wykładów zgodnie z harmonogramem zajęć) | So | 1645-1900 1645-1815 | Dr inż. Justyna Borawska-Dziadkiewicz |
TŻiŻCzł, II-stopień | Żywność specjalnego przeznaczenia (tryb zdalny, MS Teams; daty poszczególnych wykładów zgodnie z harmonogramem zajęć) | So | 1645-1815 | Dr inż. Iwona Szerszunowicz Mgr inż. Damir Mogut |
Dokładne informacje na temat godzin oraz terminów ćwiczeń z przedmiotów realizowanych w Katedrze Biochemii Żywności udostępnione są na stronie internetowej Wydziału (http://www.uwm.edu.pl/wnz) w zakładce “Studenci” po kliknięciu w “Plany zajęć dydaktycznych”.
Objaśnienia:
TŻiŻCzł – Technologia żywności i żywienie człowieka
TT – Towaroznawstwo
BI – Broker innowacji w przemyśle spożywczym
GSK – Gastronomia – Sztuka Kulinarna
BPŻ – Bioinżynieria produkcji żywności (Makrokierunek)
FE – Food Engineering (w jęz. angielskim)
WM – zajęcia dla studentów Wydziału Nauk Medycznych
B – Biotechnology (w jęz. angielskim)