Rok akademicki 2020/2021

SEMESTR ZIMOWY

Studia stacjonarne

Wykłady

KierunekPrzedmiotDzieńGodzinaProwadzący
TŻiŻCzBiochemia żywności (tryb zdalny, MS Teams; daty poszczególnych wykładów zgodnie z harmonogramem zajęć)Pn Czw800-1030 1430-1615Prof. dr hab. Małgorzata Darewicz
GSKChemia (tryb zdalny, MS Teams; daty poszczególnych wykładów zgodnie z harmonogramem zajęć)Wt Śr Czw1015-1200 1100-1245 800-930Prof. dr hab. Piotr Minkiewicz
BPŻBiochemia żywności   (tryb zdalny, MS Teams; daty poszczególnych wykładów zgodnie z harmonogramem zajęć)Pn Wt Śr Czw1845-2100 1515-1745 1700-1915 1745-2000Prof. dr hab. Anna Iwaniak
TŻiŻCzŻywność specjalnego przeznaczenia (tryb zdalny, MS Teams; daty poszczególnych wykładów zgodnie z harmonogramem zajęć)Czw1145-1400Dr inż. Iwona Szerszunowicz Dr inż. Damir Mogut
TTWspółczesne trendy w żywieniu (————)Dr inż. Iwona Szerszunowicz

Studia niestacjonarne

Wykłady

KierunekPrzedmiotDzieńGodzinaProwadzący
TŻiŻCz, II-stopieńWybrane zagadnienia z enzymologii (————)Prof. dr hab. inż. Anna Iwaniak
TŻiŻCz, I-stopieńBiochemia żywności (tryb zdalny, MS Teams; daty poszczególnych wykładów zgodnie z harmonogramem zjazdów)Pt Nd1700-2000 1700-2000Prof. dr hab. inż. Anna Iwaniak

SEMESTR LETNI 2020/2021

Studia stacjonarne

Wykłady

KierunekPrzedmiotDzieńGodzinaKoordynator/Prowadzący
GSK  Biochemia żywności (tryb zdalny, MS Teams; daty poszczególnych wykładów zgodnie z harmonogramem zajęć)Pn Śr945-1230 1545-1830Prof. dr hab. Małgorzata Darewicz  
FEEnzymology and bioinformatics (tryb zdalny, MS Teams; daty poszczególnych wykładów zgodnie z harmonogramem zajęć)Wt Wt       Wt  
  Śr   Czw           Pt     Pt      
900-1130 (AI) 915-1100 (AI)       830-1100 (PM)   900-1045 (PM)   1415-1600 (MD)   945-1030 (MD) 1315-1500 (MD)    Prof. dr hab. Małgorzata Darewicz (MD) Prof. dr hab. Anna Iwaniak (AI) Prof. dr hab. Piotr Minkiewicz (PM)  
BEnzyme technology and bioinformatics (tryb zdalny, MS Teams; daty poszczególnych wykładów zgodnie z harmonogramem zajęć)Pn   Wt Śr     Czw1345-1430 (MD) 1600-1745 (MD) 1400-1630 (AI; PM) 1400-1545 (MD) 1015-1200 (AI; PM)Prof. dr hab. Małgorzata Darewicz (MD) Prof. dr hab. Anna Iwaniak (AI) Prof. dr hab. Piotr Minkiewicz (PM)
TŻiŻCzChemia organiczna (tryb zdalny, MS Teams; daty poszczególnych wykładów zgodnie z harmonogramem zajęć)Wt/Cz Śr Śr800-930 1130-1300 1315-1445  Prof. dr hab. Piotr Minkiewicz  
TŻiŻCz, II-stopień  Wybrane zagadnienia z enzymologii (tryb zdalny, MS Teams; daty poszczególnych wykładów zgodnie z harmonogramem zajęć)  Pn/Wt/Cz Śr  1600-1830 945-1215Prof. dr hab. Anna Iwaniak  
TŻiCZł, II-stopieńBiologiczne podstawy produkcji żywności i żywienia (tryb zdalny, MS Teams; daty poszczególnych wykładów zgodnie z harmonogramem zajęć)Pn945-1115Dr inż. Justyna Borawska-Dziadkiewicz  
GSKŻywność specjalnego przeznaczenia (tryb zdalny, MS Teams; daty poszczególnych wykładów zgodnie z harmonogramem zajęć)Wt900-1130Dr inż. Iwona Szerszunowicz Dr inż. Damir Mogut
WMElective courses: Adequacy, safety and oversight of the food supply; Food and nutrition, related diseases; Food, nutrition, physical activity and the prevention of cancer. (s.  , bl.  ) Prof. dr hab.  Anna Iwaniak Prof. dr hab. Piotr Minkiewicz

Seminaria

PrzedmiotDzieńGodzinaProwadzący
Doctoral Seminar (tryb zdalny, MS Teams; daty poszczególnych wykładów zgodnie z harmonogramem zajęć)Pt900-1115Prof. dr hab. Anna Iwaniak

Studia niestacjonarne

Wykłady

KierunekPrzedmiotDzieńGodzinaProwadzący
TŻiŻCzł, I-stopieńChemia organiczna (tryb zdalny, MS Teams; daty poszczególnych wykładów zgodnie z harmonogramem zajęć)So Nd1315-1445 945-1115Prof. dr hab. Piotr Minkiewicz
TŻiŻCzłBiologiczne podstawy produkcji żywności i żywienia (tryb zdalny, MS Teams; daty poszczególnych wykładów zgodnie z harmonogramem zajęć)So1645-1900 1645-1815Dr inż. Justyna Borawska-Dziadkiewicz  
TŻiŻCzł, II-stopieńŻywność specjalnego przeznaczenia (tryb zdalny, MS Teams; daty poszczególnych wykładów zgodnie z harmonogramem zajęć)So1645-1815Dr inż. Iwona Szerszunowicz Mgr inż. Damir Mogut

Dokładne informacje na temat godzin oraz terminów ćwiczeń  z przedmiotów realizowanych w Katedrze Biochemii Żywności udostępnione są na stronie internetowej Wydziału (http://www.uwm.edu.pl/wnz) w zakładce “Studenci” po kliknięciu w “Plany zajęć dydaktycznych”.

Objaśnienia:

TŻiŻCzł – Technologia żywności i żywienie człowieka

TT – Towaroznawstwo

BI – Broker innowacji w przemyśle spożywczym

GSK – Gastronomia – Sztuka Kulinarna

BPŻ – Bioinżynieria produkcji żywności (Makrokierunek)

FE – Food Engineering (w jęz. angielskim)

WM – zajęcia dla studentów Wydziału Nauk Medycznych

B – Biotechnology (w jęz. angielskim)