Rok akademicki 2022/2023
SEMESTR ZIMOWY
Studia stacjonarne
Wykłady
Kierunek | Przedmiot | Dzień | Godzina | Prowadzący |
TŻiŻCz | Biochemia żywności (daty poszczególnych wykładów zgodnie z harmonogramem zajęć; s. 112, bl. 43) | Śr | 1300-1445 | Prof. dr hab. Małgorzata Darewicz |
GSK | Chemia w gastronomii (daty poszczególnych wykładów zgodnie z harmonogramem zajęć; s. 112, bl. 43) | Cz | 945– 1115 | Prof. dr hab. Piotr Minkiewicz |
BPŻ | Biochemia żywności ( ——————) | Prof. dr hab. Anna Iwaniak | ||
TŻiŻCz | Żywność specjalnego przeznaczenia (daty poszczególnych wykładów zgodnie z harmonogramem zajęć; aula im. prof. E. Pijanowskiego, bl. 43) | Pn Cz | 1030-1200 1315 – 1445 | Dr inż. Iwona Szerszunowicz |
BiCŻ | Podstawy chemii w ocenie jakości żywności (daty poszczególnych wykładów zgodnie z harmonogramem zajęć; s. 112, bl. 43) | Wt | 1100 – 1230 | Prof. dr hab. Piotr Minkiewicz |
Studia niestacjonarne
Wykłady
Kierunek | Przedmiot | Dzień | Godzina | Prowadzący |
TŻiŻCz, II-stopień | Wybrane zagadnienia z enzymologii (daty poszczególnych wykładów zgodnie z harmonogramem zjazdów; s. 112, bl. 43) | Pt | 1215 – 1345 | Prof. dr hab. inż. Anna Iwaniak |
TŻiŻCz, I-stopień | Biochemia żywności (daty poszczególnych wykładów zgodnie z harmonogramem zjazdów; s. 502, bl. 43) | Pt | 1430-1730 | Prof. dr hab. inż. Anna Iwaniak |
SEMESTR LETNI 2022/2023
Studia stacjonarne
Wykłady
Kierunek | Przedmiot | Dzień | Godzina | Koordynator/Prowadzący |
GSK | Biochemia żywności (daty poszczególnych wykładów zgodnie z harmonogramem zajęć) | Prof. dr hab. Małgorzata Darewicz | ||
FE | Enzymology and bioinformatics (daty poszczególnych wykładów zgodnie z harmonogramem zajęć) | Prof. dr hab. Małgorzata Darewicz (MD) Prof. dr hab. Anna Iwaniak (AI) Prof. dr hab. Piotr Minkiewicz (PM) | ||
B | Enzyme technology and bioinformatics (daty poszczególnych wykładów zgodnie z harmonogramem zajęć) | Prof. dr hab. Małgorzata Darewicz (MD) Prof. dr hab. Anna Iwaniak (AI) Prof. dr hab. Piotr Minkiewicz (PM) | ||
TŻiŻCz | Chemia organiczna (daty poszczególnych wykładów zgodnie z harmonogramem zajęć) | Prof. dr hab. Piotr Minkiewicz | ||
TŻiŻCz, II-stopień | Wybrane zagadnienia z enzymologii (daty poszczególnych wykładów zgodnie z harmonogramem zajęć) | | Prof. dr hab. Anna Iwaniak | |
TŻiCZł, II-stopień | Biologiczne podstawy produkcji żywności i żywienia (daty poszczególnych wykładów zgodnie z harmonogramem zajęć) | Dr inż. Justyna Borawska-Dziadkiewicz | ||
GSK | Żywność specjalnego przeznaczenia (daty poszczególnych wykładów zgodnie z harmonogramem zajęć) | Dr inż. Iwona Szerszunowicz (ISz) Dr inż. Damir Mogut (DM) | ||
WM | Elective courses: Adequacy, safety and oversight of the food supply; Food and nutrition, related diseases; Food, nutrition, physical activity and the prevention of cancer. (s. , bl. ) | Prof. dr hab. Anna Iwaniak (AI) Prof. dr hab. Piotr Minkiewicz (PM) |
Seminaria
Przedmiot | Dzień | Godzina | Prowadzący |
Doctoral Seminar (daty poszczególnych wykładów zgodnie z harmonogramem zajęć) | Prof. dr hab. Anna Iwaniak |
Studia niestacjonarne
Wykłady
Kierunek | Przedmiot | Dzień | Godzina | Prowadzący |
TŻiŻCzł, I-stopień | Chemia organiczna (daty poszczególnych wykładów zgodnie z harmonogramem zajęć) | Prof. dr hab. Piotr Minkiewicz | ||
TŻiŻCzł | Biologiczne podstawy produkcji żywności i żywienia (daty poszczególnych wykładów zgodnie z harmonogramem zajęć) | Dr inż. Justyna Borawska-Dziadkiewicz | ||
TŻiŻCzł, II-stopień | Żywność specjalnego przeznaczenia (daty poszczególnych wykładów zgodnie z harmonogramem zajęć) | Dr inż. Iwona Szerszunowicz (ISz) Dr inż. Damir Mogut (DM) |
Dokładne informacje na temat godzin oraz terminów ćwiczeń z przedmiotów realizowanych w Katedrze Biochemii Żywności udostępnione są na stronie internetowej Wydziału (http://www.uwm.edu.pl/wnz) w zakładce „Studenci” po kliknięciu w „Plany zajęć dydaktycznych”.
Objaśnienia:
TŻiŻCzł – Technologia żywności i żywienie człowieka
TT – Towaroznawstwo
BI – Broker innowacji w przemyśle spożywczym
BiCŻ – Certyfikacja i Bezpieczeństwo Żywności
GSK – Gastronomia – Sztuka Kulinarna
BPŻ – Bioinżynieria produkcji żywności (Makrokierunek)
FE – Food Engineering (w jęz. angielskim)
WM – zajęcia dla studentów Wydziału Nauk Medycznych
B – Biotechnology (w jęz. angielskim)